Artikel arkiv | 2020

KustNytt 9/2020 Tema: Närpes

Novembermörkret har tagit över, men på KustNytts framsida bjuds vi på strålande leenden. Vi har besökt Närpes och hälsat på Lasse Eriksson bland andra. Lasse delar med sig av roliga anekdoter från förr och berättar om vad han har på gång i sitt aktiva pensionärsliv.

I Närpes hittar vi också Linnea strand på LivSvinn, hon berättar om sina idéer och inspirerar till en hållbarare matkonsumtion – bra Linnea!

Vi får tips på olika fritidssysselsättningar, Ahmed i Malax berättar om fotografering och Lars-Göran på Bergö lär oss tälja en talgoxe. Sonja i Korsnäs visar upp sin färgglada konst. Nadja uppmanar till motion och Robin är nyutbildad massör.

 

Vi besökte också nya Stormossen i Malax, aldrig har det varit så enkelt att återvinna!

Läs om  vårrullar, fattiggubbar och en annorlunda greklandsresa – det och mycket mer i KustNytt nr 9/2020.

KustNytt 8/2020 Tema: Resor & Fritid

KustNytt nummer 8 är full av intressanta och inspirerande reportage. En tidning man blir glad av!

Vi har träffat Nina som hjälper till att sätta bovar bakom galler, heja Nina!

I hästhagen i Korsnäs träffar vi Tina och Emma och deras fyrfotade vänner, djurvänner är de bästa inte sant? Även Jonas gillar djurliv, huruvida han gosar med sina akvariefiskar låter vi vara osagt men en intressant hobby är det.

Gunilla bjuder på ett resereportage från pittoreska Fanø i södra Danmark, härliga vyer. Skönt att få drömma sig bort från regn och rusk.

Riitta i Träskböle visar upp sina vackra höns och du får höra om deras liv på gården, det är något utöver det vanliga hönslivet lovar vi.

Vi har också gått på hockey, 4:H marknad och Bygdeloppet. Många kända ansikten sveper förbi!

 

KustNytt 7/2020 Tema Hus & Hem

Sköna september är här och så även KustNytt nr 7.

Temat är Hus&Hem och vi har fått besöka familjen Sillanpää i Vias gamla skola. Åtta rum och tre kök har de inrett i sin personliga stil, så spännande!

Vi har också beundrat Annicas drömhem i Harrström och Libbi har fyndat på Lis-Britt och Linnéas loppis i Korsnäs.

Ann-Mari bjuder in oss i sin prunkande trädgård och ger oss tips för att lyckas med det gröna och Ronny berättar om byggande på ett arbetspass vid Starören.

Läs om och stöd gärna de bortglömda barnen genom att delta i galan som ordnas av USM. Delta också gärna i vår läsarundersökning och få chans att vinna ett 100 € presentkort. Fotboll, hundar och gammal vänskap ryms också med. Detta och mycket mera i nya numret av KustNytt!

KustNytt 6/2020 Tema: Sommar & Semester

I KustNytt nr 6 har vi temat Sommar & Semester. Martina Uthardt bjöd in Libbi till ett samtal om livet i sin vackra trädgård.  Petter Tilljander i Petalax trivs också i sin trädgård som är av en stark karaktär kan man säga. Missa inte detta underhållande reportage!

Mikaela Grönlund från Övermalax blev tvungen att ställa om sitt liv när hon diagnostiserades med diabetes. Läs om hennes resa mot ett hälsosammare liv.

Hemester är årets grej. Vi tipsar om, sportfiske, bangolf och båtrutter i närområdet. Ta vara på de möjligheter och den vackra natur som omger oss.

Prisbelönta företagare uppmärksammas också, både äldre och yngre förmågor får plats.

Fyrklövern, ett korsord och nya tävlingen ”Gissa saken?” ger chans till fina vinster. En fantastisk fortsättning på sommaren önskar vi er läsare!

KustNytt 5/2020 Tema: Lantbruk & Trädgård

Isabel Flemming berättar om rörelsen Omställning Malax, läs om vad det innebär för lokalsamhällets framtid och utveckling. Vi träffar Vivan Vesterback som jobbat 45 år inom hemtjänsten i Korsnäs, en riktig vardagshjältinna!

Ingela och Pontus Granqvist i Petalax gjorde det som många drömmer om, skapade sitt eget drömliv och försörjning på landet tack vare hårt arbete, kreativitet och mod.

Vi har träffat Fredrik Kattil, ny ägare på Stencos Lanthandel och vi har besökt Bergös sista fårfarm. Garn, grillar och gravgårdar bjuds det också på i en salig blandning!

Vi önskar dig trevliga lässtunder i försommarsolen!

KustNytt 4/2020

I soliga maj välkommnar vi KustNytt nr 4. Bjarne Thors i Petalax berättar om hur tankarna går när man tillhör riskgruppen i corona-tider.

Vi får följa med på Theres Möllerströms livsresa och drömresan till Peru.

Lucas Snellman bjuder på tänkvärd kolumn och Nina Överholm berättar om sin passion för blommor och ger tips på hur man piggar upp sin omgivning med blomster och blad.

Alexandra Nyroos uppdaterar oss om Petalax UF:s renovering. Vi har också pratat med fem brudpar om hur de firade bröllop när det begav sig, kul läsning!

KustNytt 3/2020 Tema: Bilar & Båtar

KustNytt 3/2020 bjuder till uppiggande läsning i påskhelgen.

På framsidan har vi Jonas ”Josip” Rönnqvist och Sara Snickars samt deras söta Ethel. Läs om deras funderingar kring hur det är att bli föräldrar lite senare i livet.

Temat denna gång är bilar och båtar. Vi är nog många som drömmer om sommaren och båtlivet. Familjen Runonen i Malax är inget undantag, alla har någon relation till sjön.

Ronny Westerlund bjuder in oss till sin metallverkstad i Taklax och vi har pratat med fem personer om deras olika bilval.

Du får också läsa om driftiga Linda Tuomela som flyttade sina Zumba kurser till nätet när alla evenemang blev inställda.

Ett längre resereportage från spännande Oman, samt kolumn och påskkryss hittar ni också inne i tidningen.