Artikel arkiv | 2019

KustNytt 4/2019 Tema: Mat & Dryck

KustNytt nummer 4 har utkommit med tema Mat&Dryck. Vi har träffat Vasco Borralho, portugisen som är bosatt i Malax och inspireras av kök från hela världen. Han påminner oss om att inte stressa med maten, varken med att tillreda den eller att äta den. Sofia Koponen gör matstunden extra rolig för barnen på Solhagens daghem, och bjuder dem på både busfrön och krokodilbröd. Carina Nordman-Byskata har besökt Budapest, och upptäckt deras mat- och dryckeskultur. I tidningen presenteras också Malax Lions Club. De har en viktig samhällsnyttig verksamhet, både i smått och i stort. KustNytt var också med då Taklax UF bjöd in till ”Så ska det låta”. Precis som i TV! Så har vi träffat Frida Lähdesmäki som berättar om projektet Lande-Bo, vars målsättning är att hålla landsbygden bebodd. Återigen mycket läsvärt!

KustNytt 3/2019 Tema: Bilar & Båtar

KustNytt nr 3 har utkommit med tema Bilar&Båtar. Vi har träffat Niko Koitto som ända sen han var liten haft ett intresse för motorer, och nu har egen bilverkstad. Vi har träffat Kenneth Frants som byggt en egen plåtbåt. Vi har besökt Jarla-Plast som är ett jubilerande familjeföretag med vind i seglen och ung ägarbas. Vi får också lära oss om hur vi kan minska på plastanvändningen i hemmet. En ack så viktig del i vårt miljötänk. Markus West, återflyttaren till Bergö, berättar om sitt liv som journalist i både Finland och Sverige. Och på sista sidan får vi läsa om Tobias Tåg och hans aktuella skivprojekt. Bland annat. Återigen mycket intressant läsning. Njut av våren och vårsolen, trots lite bakslag med snöoväder emellanåt!

KustNytt 2/2019 Tema: Bygga & Renovera

Vi går mot ljusare tider och årets andra tidning med KustNytt finns ute i butikerna. Den har som tema Bygga och Renovera. Vi får hälsa på hos familjen Tina Holm och John Peltoniemi. De har varsamt renoverat ett gammalt hus, och berättar om sitt projekt. Vi har träffat Malin Hinders, som är inredningsplanerare, och beskriver sig själv som mellanhanden mellan byggare och kund. Och Karl-Erik Bäckman, som är murarproffs i tredje generationen, och kan det mesta om skorstenar och eldstäder. Vi har hälsat på vid Pörtehemmet där Sofia Stoor betonar att trivsel betyder mycket för både de boende och personalen.Vi har också träffat Malax nya kommundirektör, Jenny Malmsten, som även är mamma mitt uppe i småbarnsfostran. Och tjejerna Ebba och Agnes som älskar att dansa. Som alltid mycket trevlig läsning!

KustNytt 1/2019 Tema: Hälsa & Välmående

Årets första KustNytt har kommit. Detta nummer med tema Hälsa och Välmående. Vi träffar eldsjälen Hannu Riikki, som är en mästare på att valla skidor. Camilla Berts-Orre fungerar som chef på missbrukarvården. Hon vill utveckla missbrukarvården och jobba för och med med människor. Ett viktigt arbete. Vi har också träffat Joel Aspholm som är ny bonde vid ”Laskäch”. Och så har vi lärt oss spara pengar genom smarta val! Ha en fortsatt skön vinter!