Artikel arkiv | 2018

KustNytt 9/2018 Tema: Närpes

Nyaste KustNytt är ute nu – redan hemma hos dig eller i en butik i närheten. Närpes har sitt eget tema en gång per år och det är nu. Många känner igen Ralf Bäckström som kommer från Närpes från början. Vi skriver om en motionspark, syskonpar i skolmusikkåren, en ny köpman och en dirigent i Pörtom. Vi skriver också om ishockey i Malax, kaninhoppning och naturen som lyckopiller. Läs också kolumnisterna Katarina, Carita och Lucas. Välkommen till detta nummer!

KustNytt 8/2018 Tema: Fritid

Nya KustNytt nu i din postlåda, i en butik nära dig eller tillgänglig att köpa som digital version. Läs om hemmaliv, skogsliv, lunchliv, idrottsliv, båtliv, musikliv och mera därtill. Läs kolumnen där Johanna Granlund lever sin dröm, artikeln om Christer Bogren och hans stöd till andra ALS-anhöriga. Läs om Rom, den eviga staden och möt Gunilla och Kenneth i deras hem. Vi välkomnar er i vårt sällskap och önskar en fortsatt bra höst!

KustNytt 7/2018 Tema: Hus & Hem

KustNytt har utkommit. Nummer sju i år med Hus & Hem som tema. Här träffar vi Ann-Louise som renoverar ett gammalt hus, Susanna och Kristian som byggt nytt, Nina som bor med sin familj i en lantlig idyll på Bergö, kommunen som bygger för äldre och unga, nygifta Nina och Robin som flyttade in i en färdigbyggd bostad i ett parhus. Det är viktigt att man trivs där man bor.

Katarina, Lucas och Carita skriver kolumner, vi får lära oss mjölksyra grönsaker och vi möter Årets Kulturbärare Gun-Britt i Korsnäs. Mera än det finns att läsas om i KustNytt.

Välkommen i vårt sällskap och Välkommen höst!

KustNytt 6/2018 Tema: Skäriliv

KustNytt möter Mikael Appel och pratar jobb, politik och annat. Det och mycket mer i nyaste KustNytt. Ett sommarnummer fyllt av nya historier och nya människor. Eeva Ehn berättar om Minneslotsen, Sydpolen är en arbetsförmedling, Bertil Nygård seglade långt och vi träffade kvinnor med skinn på näsan. Carita Nyström ger oss ett annorlunda trädgårdsperspektiv och för länge sedan skedde ett mord i Prästgården i Petalax. Till sist i tidningen möter vi fiskaren Richard West, sexton år. Så sånt i tidningen den här gången. Skön juli till er alla!

KustNytt 5/2018 Tema: Trädgård & Lantbruk

Det är vår i tidningen – trädgård och lantbruk - och annat. Personer med mycket intressant att berätta, annonsörer med prima varor och tjänster till salu. Tre kolumnister med texter, som var för sig, berör oss läsare. Välkommen till nyaste KustNytt. Vi skriver om bränna byggnader, bygga på kolonilott, serva fastigheter, jobba politiskt, om en hönsgård, om mat av vilda växter, nyblivna krögare och om hur man bygger en ”snidigärdsgård”. Ha en trevlig lässtund!

KustNytt 4/2018 Tema: Mat & Dryck

Två stora hundar och en liten matte pryder omslaget på nyaste KustNytt. Vilket härligt hundliv! KustNytt har också besökt Molpes framåtsträvande marthor, ett byamöte i samma by och en ung kille, Alex Sundsten,  i Petalax med intresse för mat och bak. I en serie om tre artiklar är Anita Storm först ut med säsongens nyttiga och naturliga drycker. Det här och mycket mera i tidningen. Vi önskar er en trevlig lässtund!

KustNytt 3/2018 Tema: Bilar & Båtar

Läs om Patrik i nyaste KustNytt. Patrik Holms som är manager ombord på stora båten mellan Vasa och Umeå. Läs också om folk med bilintresse, om biobränsle, om Årets Företagare, hundraåriga Lea, båtar, trädgård, historia, hjälpverksamhet. Härliga historier!

I KustNytt, som är lokaltidning för Malax och Korsnäs med omnejd, lyfter upp lokala händelser och företagsamhet. Människor som vill och kan. Vem vill Du läsa om?