Artikel arkiv | 2017

KustNytt 10/2017

Årets sista KustNytt finns nu i din postlåda eller i en butik nära dig. Du kan gåvoprenumerera på KustNytt/ByaNytt – blink blink och vårt tips för dagen.

I den aktuella KustNytt skriver vi om självständighetsfirande, om Jenny Lindholm och Joachim Högväg som köpte och nu bor i före detta Tuv skola. Vi skriver om kände kocken Micke Björklund som gästade Köttdisken, om fotografen Julina Skog och om Årets Ungdom Josefine Sjöstrand. Och förstås mera därtill. Här ingår också ett resereportage från Madeira och ja, så härligt att se vatten och blå himmel, om endast på bild.

Kustmedia önskar er alla en fin avslutning på året. KustNytt utkommer nästa gång i februari.

KustNytt 9/2017 Tema: Närpes

Närpes i fokus i nyaste KustNytt och en tidning där vi både ser bakåt i Valsberg-Valsås i Övermark och tittar framåt på Bergö 2020. Vi profilerar skådespelaren Jonas Bergqvist, son av Kalax by Närpes, vi skriver om fotbollsglädje i Malax, om stickcafé i Petalax, om Asiatisk matservice eller om Bölerevyns kommande jubileumsrevy. Som vanligt en bukett av olika människor och ämnen. Kolumnernas rubriker ”i fröet väntar den nya våren” och ”Rik den som nöjd är”. Välkommen i vårt sällskap!

KustNytt 8/2017 Resor & Fritid

Om hur det gick sen – för världens starkaste man Fredrik Smulter. Om Ida Malm som värdesätter små ting, Saana Staaf som upptäcker världen, prästen Cay-Håkan Englund som fäktas på fritiden, om familjen Roos som har husbilen som villa, Helena Höglund-Rusk som öppnat butik på nätet, om veterantraktorplöjning och tiffanykonst och tidsresor. Och mera i nyaste KustNytt, som är ute nu. Inne i tidningen finns mycket att läsa och ute är det höst. Välkommen i vårt sällskap. I nästa nummer dyker vi ner mera än vanligt i Närpes – tipsa oss gärna!

KustNytt 7/2017 Hus & Hem

Välkommen höst! Nyaste KustNytt nu hos Dig eller hos en affär nära Dig. Hus och Hem i fokus och nya möten med intressanta personer. Yvonne och Yngve Lolax har en härlig trädgårdsoas, Pia Holm visar fint mönster hon designat för Marimekko och Jan-Erik Smulter lever rörmokarliv. Vidare något om höstens trender och så en artikel om en härlig resa till Rönnskär. En resa där närvårdarstuderande från Bergö beslöt bjuda med äldre till Rönnskär – en dag för minnen och sinnen. Maja och Jukka vid Malakta fick utmärkelse i somras och i tidningen finns flera läsvärda kolumner. Tipsa oss gärna om vad Du vill läsa om.

KustNytt 6/2017 Tema: Sommar & Semester

Sommarens KustNytt i din postlåda nu. Eller i en butik nära dig. Välkommen i vårt sällskap. Vad har riktigt hänt i Åminne i vinter, hur var Iris vandring, vem vann Föreningsfajten och på vilken scen står Niko Saartenoja? Katarina Vestersund kåserar och Carita Nyström deltar med sin Gröna Hörna. Vi var också med och firade Pixneklinikens trettio år och vi satt på första raden när Bykiston hade premiär. Ut i naturen har KustNytt varit bland annat vid museiområdet på Bergö och vid Gruvleden i Korsnäs.

Vi har stängt i juli och kör igång igen i början av augusti. Njut av sommarveckorna och tipsa redaktionen om vad som händer i bygden. Sköt om Er!

KustNytt 5/2017 Tema: Trädgård & Lantbruk

Nya KustNytt ute nu! Det som är trevligt med KustNytt, lokaltidningen i Malax och Korsnäs, är mångfalden. Igen kommer en tidning med artiklar som belyser så vitt skilda ämnen och olika slags människor. Välkommen i vårt sällskap!

Bonden behövs tycker familjerna Smulter och Genberg, Lena Talvitie berättar om sin resa tillbaka efter stroke, Ulf Häggvik har nejdens första gasdrivna lastbil, Sonja Nyback fokuserar på sinnenas samspel, Michaela West och Ulf Stenlund grundade MatBiten och Kenneth Enlund övergick till sommarblommor. Unga brandkåren är en häftig grupp i Malax och Korsnäs inbjuder till Folkfest i sommar. Läs det här och mer därtill i KustNytt!

KustNytt 472017 Tema Fixa Festen

KustNytt 4-2017 och med Martin Nyqivst och hans drönare på paraden, är ute nu. En KustNytt som den här gången innehåller flera reportage som anknyter till Finland 100 och flera bildreportage. Fixa festen är tema. Vi har också träffat reseledaren Linda Holmgren, nya krögaren Mats Sabel i Åminne, Alfons Lindqvist med många Rysslandsminnen och hälsat på hos de som integrerar med kolonilotter i Korsnäsväxthusen. Vi säger välkommen till nya kolumnisten Katarina Vestersund. Hennes rubrik lyder ”Hemma”. Följ Kustmedia på facebook och ta del av våra prenumerationserbjudanden!