Artikel arkiv | 2016

KustNytt 10/2016, tema Tillsammans

Den röda tråden är återbruk och Camilla Fant ser möjligheter i det mesta när hon hantverkar. Välkommen till KustNytt, som nu nått prenumeranter. 
Årets sista och utöver artiklar ingår det en härlig bukett julhälsningar från våra annonsörer.
Kenth Risberg tipsar om hur vi ska sköta våra växter, familjen Söderholm firade jul i Barcelona ifjol, Ingmar har väderanteckningar allt sedan 1979, AL Consulting är nytt företag i Molpe och provisor Solveig Björklund berättar om sin apotekardröm.
Vi skriver också om den stora hockeyboomen i Malax. Bland annat.

Kustmedia önskar allt gott i adventstid och en fin avslutning på året.

KustNytt är förresten en gåva som gläder hela året – en fin julgåva!

KustNytt 9/2016, tema Närpes

Hallon & Praliner i nyaste KustNytt – vad gör de?

Kevin Storfors är en förebild för ungdomar, Lilian Ellfolk har egna konstnärliga funderingar, Hans-Erik Lindqvist pratar om bra ”drajv” i Närpes och Nina Dahl-Tallgren berättar om sitt arbete på Wasa Teater. Detta och mycket mer i KustNytt, som den här gången har Närpestema. Musikerna i ”Sam´s Garage” skriver egna låtar och Malax Fysio har delvis nya ägare…

Det utkommer ännu ett nummer i år, tipsa oss gärna om vem och vad du vill läsa om då. Stöd våra annonsörer – området sjuder av företagsamhet!

KustNytt 8/2016, tema Resor och Fritid

Tidningen finns nu att köpa i en butik nära Dig!

KustNytt 7/2016, tema Hus & Hem

Tänk att träffa skolklassen femtio år senare – det gjorde ”58:orna” från Köpings skola. Läs mera om dem i nyaste KustNytt. I tidningen möter vi bland annat också paret Bogren-Juthström, som förlängde sommaren med orangeri och Stefan Väglund som valde pärtor istället för plåt på skäriförrådet. Robin Söderholm på Bergö blir modeskapare, fotbollslaget i Korsnäs visar framfötterna och Leif Tast önskar fler stödpersoner för behövande. Föreningen Myrstacken är också ett fint initiativ – det är viktigt att vi är medmänniskor!

KustNytt 6/2016 Sommar & Semester

I nyaste KustNytt ger Johan Snickars tips till dig som ska grilla i sommar. Vi har träffat Valter Weijola som är något så ovanligt som varanforskare, Leif Österroos som har Asien nära hjärtat efter 45 år i Wärtsiläs tjänst. För den som vill kryssa i skärgården presenterar vi Malax kommuns rekreationsområde Högskär i Malax. Njut av sommarmånaderna och tipsa oss om artikeluppslag.

KustNytt 5/2016 Trädgård & Lantbruk

Hur kommer det sig att unga Angelica Pellfolk sköter grustransporter och vad berättade Edgar Nystrand om gårdagens fiske? Vem är Joel Österholm som ger järnet i amerikansk fotboll och vad vet Johanna Granlund om människorna bakom maten? 

Mikael Lattus trädgård består av mycket, blandat och i olika färger. Artikeln i KustNytt 5/2016 innehåller också tips om hur man undviker till exempel bladlöss.

En ny KustNytt har både nått prenumeranternas postlådor och butikshyllorna i området.
Ännu en tidning med semesterläsning kommer före julipausen på Kustmedia. Vi hoppas att ni njuter av försommaren och att ni tipsar oss om vad ni vill läsa om i kommande KustNytt. 

KustNytt 4/2016 Fixa festen

Vid nya Herrgårds Köttrökeri i Malax träffar vi Emilia Vikman. Hon hyllar hederliga köttdiskar och älskar att lyssna till jakthistorier som kunderna bjuder på. De så kallade ”flyktingmammorna” berättar tillsammans med Ali och Atheer från Irak om hur man kan hjälpa varandra. I KustNytt möter vi också aktiva inom Petalax IK, Hannele Rabb och Christel Lassfolk som förmedlar musik med hjälp av teckensspråk och så hälsade vi på i Korsbäck där man rustar för sommardans.