Artikel arkiv | 2015

KustNytt 6 / Sommar & Semester

Grattis säger vi till KustNytt som fyller 30 år i sommarnumret som utkommer 1.7! På sidorna 6-7 och 14-15 kan du se bildcollage av gångna tider. Dessutom presenterar vi vårens studenter från Gymnasiet i Petalax, en fin bild av dem hittar du på s. 13.

Sommaren till ära har vi mött upp med glassförsäljarna i Yttermalax och konstaterat att båthamnarna och badstränderna i Malax är i skick. Ordning och reda råder också på Brinkens museum i Malax, talkoandan är god när man städar.

Vi har också träffat Magdalena Sigg, född i Pjelax, som är en aktiv kvinna med många järn i elden och torghandlarveteranen Caj-Gustav Bäcklund från Malax. Korsnäs Handelsträdgård bjuder på blomsterfröjd och Amanda Byskata driver sommarcafé i Jossinas stugon i Petalax. Sommarkryss hittar du på s. 18 och på sista sidan tuffar Bergö daghemsbarn fram i ett litet tåg byggt av bl.a. initiativtagaren Torolf West. Härliga lässtunder önskar vi!

Nästa nummer utkommer 9 september 2015. Glad sommar!

KustNytt 5 / Trädgård & Lantbruk

KustNytts juninummer har temat "trädgård och lantbruk", men som vanligt ryms mycket annat intressant med i tidningen. Som Libbi skriver i sin ledare: Alla har en historia. Malaxbon Johnny Risberg kombinerar trädgårdsarbete med musik, mer om honom på s. 9. Kjell Nyström i Petalax diskuterar lantbruk och i Åminne drar säsongen igång pånytt. Mikael Antell axlar ansvaret för tredje året irad och berättar om sommarens projekt.

KustNytt har besökt Nybo´s, mångsidigt servicecenter i Töjby. Nytt servicecenter blir det också i Korsnäs (och tack till Anita Ismark som gjorde sin sista arbetsdag som kommundirektör första juni). Vi har dessutom besökt Viitaniemi, den lilla Korsnäsbyn som idag har 13 invånare, och träffat Linda West som är ny kyrkvaktmästare på Bergö. Hanneles bilddagbok bjuder på härliga foton från fjärran land och Jim Videgård från Petalax är skivaktuell. Allt detta och mycket mer hittar du i tidningen, en härlig lässtund önskar vi!

Nästa nummer utkommer 1 juli 2015.