Artikel arkiv | 2015

KustNytt 4 / Fixa festen

Majnumret av KustNytt har temat Fixa Festen. Bland annat får du festfixartips i form av fina dukningsidéer, trendspaning om presenter och blommor, dessutom några goda recept (vad sägs om kardemummatårta med blåbär eller rabarberkompott med citronmousse), Recepten har Julia Lindholm, hemma från Korsnäs, tipsat oss om. Hon är utbildad bagare och konditor, mer om henne på s. 10. 

KustNytt har också fått en pratstund med Korsnäs nya kommundirektör som ser fram emot att lära känna sitt nya arbetsområde bättre. Vi har dessutom träffat Åminnebon Kalle som sköter skogsarbetet utan maskiner, Nina i Molpe som tipsar om smink och kroppsvård och lyssnat till BB-Brothers i deras replokal i Molpe. 

Ville Hatanmaa startade nytt, flyttade till Malax och började återvinna metall. Närapå flytt har det också blivit för helsingforsaren Seppo Leppä, som tillbringar allt mer tid på Bergö. Hälsningar också från en som dragit upp bopålarna helt och hållet, Hannelses bilddagbok är tillbaka med sköna marockanska vyer. Dessutom massor med annat läsbart - vi önskar sköna lässtunder och en härlig vår! 

Nästa nummer utkommer 3 juni 2015.