Artikel arkiv | 2014

KustNytt 10 / Vinternöjen

Det har blivit dags för årets sista KustNytt, lagom till lucia och en lång rad festligheter som fortsätter ända in på det nya året. Vi hoppas att Du njuter av alla helgdagar på det sätt som passar Dig!

Vi har bland annat träffat Isabella i Köttdisken, Malax. Hon tipsar oss om vad vi behöver tänka på som köttkonsumenter, bra att lägga bakom örat så här inför julens godsaker. Isabella delar också med sig av några recept på gravad lax och klassisk senapssås. KustNytt gjorde också en utflykt till Stundars traditionella julmarknad, dit folk vallfärdar från hela Österbotten, och besökte stickcafé i Åminne. I personporträttet möter vi Boris Storback från Övermalax, som driver företaget Storbacks Transport. Mycket skolor har det blivit också, Bergö får ny och i Molpe prövar man på ekolunch.

Nu är också julkonserternas och revyernas tid, bland annat blev det julsånger i Petalax kyrka. I Pörtom finslipar man årets revy. Några resereportage har det också blivit, Kappadokien i Turkiet och Hanneles Bilddagbok från Marocko. Apropå bilder, nuförtiden är det digitala bilder som gäller, det jobbar man med på Malax TV. Där digitaliseras hela deras arkiv. Mer om detta samt fler reportage i nyaste KustNytt!

Nästa nummer utkommer 11 februari 2015. Vi säger god jul och en härlig start på det nya året!