Artikel arkiv | 2014

KustNytt 9 / Närpes-bilaga

En ny KustNytt finns ute nu, tema Närpes.

I Närpes-bilagan får vi bl.a. träffa Nämpnäs-paret David och Camilla Khalili som jobbat med lägenhetsstyling och driver två egna renoverings- och byggföretag. KustNytt har dessutom besökt Norrbro gård i Övermark, en modern och ekologisk lantgård. Vi vill också tacka så mycket för läsartipset, som tog oss till Närpes Skepparklubb som firat 50 år.

På s. 6-7 kan man läsa om Conny Nyqvist i Övermalax som berättar om hur det är att leva med MS, han är en glad och inspirerande person som aldrig ger upp. Inspiration i massor fick vi även under Korsnäs fritidssektions inspirationskväll, fokus låg på att må bra, ha en sund livsstil och vikten av mental träning. Man hade också möjlighet att bekanta sig med olika motionsformer. 

På Malakta i Malax har man ordnat seminarium och diskuterat konst och konstnärskap. Apropå konst så har vi firat en av Finlands största konstnärer, Tove Jansson fyller 100 i år och det uppmärksammades av barnen och personalen vid Knattebo daghem i Malax. Det här är bara en bråkdel av allt som Du kan läsa om i vår nyaste tidning - och tack för alla läsartips, tänk att det händer så mycket och finns så många fina, intressanta, spännande, roliga, gripande människoöden i bygden!

Nästa nummer utkommer 10 december 2014.