Artikel arkiv | 2014

KustNytt 8 / Mode & Skönhet

I KustNytt som utkommer 15.10 har vi temat mode och skönhet. Spontant tänker man på kläder och skönhetsvård, men mode kan också vara det som är trendigt i tiden, dvs. samhällstrender. Detsamma gäller för skönhet, skönhet kan vara välmående, man kan vara skön så väl på insidan som på utsidan.

Hanna Holmgren i Malax skapar egna silversmycken, något hon brunnit för i många år. Hon inleder varje morgon med en stund vid arbetsbordet. Emma Svahn i Petalax har även hon ett brinnande intresse, hon drömmer om att öppna en egen salong. Emma studerar just nu vid Make Up Institute Stockholm, där hon är den enda deltagaren från Finland. Vi får också veta mer om "preppy", en tidlös stil som fungerar såväl för kvinnor som för män och barn. 

KustNytt har också träffat Jens Storsved i Petalax som jobbar inom sopservice, ett yrke som ligger i släkten och som verkar intressera hans egen son Elias. Vi har även besökt Göran och Pirjo från Pörtom som skapat sitt eget gårdsmuseum. Dessutom har vi tagit en tur i svampskogen, fått vara en del av Baltikumvännernas aktivitetsdag, träffat Röda korset i Korsnäs, druckit bokkaffe och lärt oss mer om "Malax I Form För Livet". 

Bilderna nedan är i stående format, men visas i bildspelet i liggande format. Klicka gärna på förstoringsglaset för att se hela bilderna. Apropå bilder, på s. 17 i tidningen hittar du "Hanneles Bilddagbok".

Nästa nummer utkommer 12 november 2014.