Artikel arkiv | 2014

KustNytt 6 / Sommar & Semester

KustNytt med temat "Sommar och semester" utkommer 2.7. Det har varit en kall början på sommaren, men enligt experterna så ska det vända nu i juli. Vad kan väl då vara bättre än att ta en paus från gräsklippningen / rabattrensandet / fasadmålandet / korvgrillandet, sträcka på benen och slå upp en tidning?

I KustNytts sommartema får vi träffa många jubilarer. Neste, Pappadagis, i Malax har fyllt 30, kommunala försöksmellanskolan i Petalax kan blicka tillbaks på 50 aktiva år och Camillas Fiskdelikatess firar 20-årsjubileum. Grattis till er!

Nu är trädgårdens tid. Lars-Göran Sperring i Malax satsade på en robotgräsklippare och på s. 4-5 berättar han mer om hur den fungerar. KustNytt har också besökt Marika och Sami Koski från Petalax och kastat suktande blickar över deras vackra trädgård (och fått många fina idéer till den egna gården). I personporträttet träffar vi Max "Måka" Jansson som tar emot oss i sitt Öjna-paradis. Allt detta och mycket mera i vår nyaste tidning.

Kom ihåg att delta i vår sommartävling, vinsten är en middag för två på Strand-Mölle! Vi som jobbar med KustNytt tar nu semester och vill därför passa på att önska alla läsare, medarbetare och samarbetspartners en riktigt härlig sommar!

Nästa nummer utkommer 10 september 2014.

KustNytt 5 / Trädgård & Lantbruk

Välkommen till en ny KustNytt med temat trädgård och lantbruk. Bonde, kan det va' nåt? Självklart, det tycker åtminstone Sören Stenroos i Övermalax - bonde var det enda han ville bli. Vi har också träffat Lars-Erik Söderholm, som är fårfarmare på Bergö, och träffat Molpebon Björn Höstman, som bl.a. hjälper till med trädgårdsskötsel via företaget Byggtjänst Björn. Ja, nu växer det så det knakar i trädgården. Istället för ett varv med trimmern, varför inte ta vara på nässlorna och maskrosorna? KustNytt bjuder på olika recept, t.ex. maskrosmarmelad och nässelpesto.

Vi har också träffat tuffa damerna Anna Strömdahl och Lisa Österholm, båda fyller 96 i år och har mycket att berätta. Du kan också läsa om mångsysslaren Joakim Nygård, bosatt i Petalax, och om företagarna Pia och Åke - golvläggare, kollegor och äkta par. Eva Ramstedt ger tips om vad du ska tänka på om du ska ut och vandra, och du har väl förresten inte missat att Molpe Motorklubb är aktiv igen? Nytt inslag är Hanneles Bilddagbok där vi får ta del av Malaxbördiga Hanneles färgglada liv i Marocko, dit hon flyttade i slutet av 2013. 

Nästa KustNytt utkommmer 2 juli 2014.