Artikel arkiv | 2013

KustNytt 10 / Vinter

I KustNytt 10 berättar Patricia Strömbäck om sitt arbete vid Malax församling, hon vill kämpa för det goda. Vi får också träffa Madelene, Mad(d)e in Bergö, som syr vackert av fiskskinn och Marlenes, ett originellt dansband hemma från Malax, Kuni och Sundom.

Vid prästgården i Yttermalax grävs och byggs det, vi får läsa mer om projektet med den nya fjärrvärmecentralen. S-Market i Köpings har slått upp dörrarna, KustNytt var där och pratade och tog bilder. Vi träffar också Kennet från Transport Kennet Westerlund i personporträttet och tackar för läsartipset!

Majvor i Petalax skapar sina egna kort, sedan fem år tillbaka föredrar hon scrapbooking, och visst är det roligt att pyssla egna hälsningar och julkort... 

... För snart är det jul igen, vart har tiden tagit vägen? Årets sista KustNytt utkommer lagom till luciahelgen, och innan man vet ordet av det är det plötsligt julafton. Därför vill vi på KustNytt passa på att önska alla läsare en riktigt God Jul & Gott Nytt År! Fler artiklar och människomöten hittar du i tidningen som utkommer 11.12.

Nästa KustNytt utkommer 12 februari 2014. 

KustNytt 9 / Närpesbilaga

I nyaste KustNytt, som utkommer 13 november, drar vi söderut till Närpes.

Vi besöker också "karasyjuntan" som restaurerar motorcyklar och mopeder på Malax-Korsnäs MI. Susanne driver Selmas fisk & fika på Bergö och "Josip" Rönnqvist visar sin samling finskt glas. Jonna Granqvist från Molpe producerar film och nya spännande projekt är på gång. Vi avslöjar också vem som vann fototävlingen och biobiljetterna - för visst passar det bra att krypa upp i biostolen tillsammans med familj och vänner nu när det är mörkt och ruggigt ute!

I Närpesbilagan tittar vi in hos Sofia Ek, som gillar när det är rent och fint. Hon startade eget och erbjuder städtjänster till både privatpersoner och företag. Vi kikar också på bygget "Mittistan" och besöker sportstugan i Högåsen, där kan man njuta av både bastu och vinterbad. Allt det här och mycket mer kan du läsa om i tidningen.

Nästa KustNytt utkommer 11 december 2013.

KustNytt 8 / Teknik

I KustNytt 8, som utkommer 16 oktober, bjuder vi på ett nytt inslag! I "Genom Libbis Lins" kommer Lisbeth att skriva om sånt som hänt mellan tidningarna, hon kommer också att dela med sig av roliga bilder på sånt hon sett "på vägen". 

René Michelsson i Molpe berättar om Team René, som jobbar för ungdomars välmående, och vi träffar författaren Carita Nyström i Korsnäs. Camilla Back berättar om sina många resor och på Malax Video Shop visar man senaste tekniken. En annan sorts "teknik" och kunskap krävdes när Leo Hallbäck i Övermalax byggde sin tyska julpyramid, garanterad stämningshöjare med sitt vackra sken.

På Dollis farm i Övermalax trivs djur och människor tillsammans. Djuren ger Madeleine Långkvist mycket arbete, men också mycket glädje. En annan sorts glädje bjuder Tina Lindell på i sin bok "Kärleksfulla matminnen", en bok som tar vara på äldre generationers recept. Fler intressanta reportage hittar Du i själva tidningen.

Nästa KustNytt utkommer 13 november 2013.

KustNytt 7 / Hus & Hem

Nu är KustNytt tillbaka efter sommaruppehållet!

I vår tematidning Hus & Hem kan du läsa om vem är det som pyntar och pysslar det så fint med inredningen i Åminne folkpark - jo Eivor Sundbäck. För Eivor hör inredning och pengar inte ihop. Läs mer i KustNytt om hur hon gör stor skillnad men med små medel.

Vi får även läsa den andra delen av seriereportaget med Molpe Sjöräddare, lite om hur sommaren varit och deras verksamhet. Sami Salonsaari berättar om hur nöjd han är med hjälpen han fått av Eniti med att få igång internetmarknadsföringen för sitt företag Sanifast.

Även små medel gör mycket för Malax ishall. Vi hoppas att projektet genomförs och att vi i framtiden får skrinna utan väderreservation i Pixne. Läs mer om detta och mycket mer i KustNytt.

Nästa KustNytt utkommer 16 oktober 2013.

KustNytt 6 / Sommar & Semester

KustNytts tematidning Sommar och Semester finns i butiken 3 juli.

Där kan man läsa vad som händer i trakten och ta del av intressanta artiklar. Härlig sommarläsning!

Nästa KustNytt utkommer 11 september 2013.