Grattis Finland till hockeyguldet!

ons, 05/06/2019 - 10:49 -- maria

Jag skulle också vilja prata hockeyguld, fast jag varken kan särskilt mycket om ishockey eller följde VM från början i år. Jag skulle vilja prata om att det känns fint att bo i samma land som årets världsmästare i ishockey. Laget, som tidigt dömdes ut och som - utan dyrköpta spelare och favorittippningar – herregud vann alltihopa! Visade vad hockeyvärlden har att göras med liksom. Underbart. Ett sådant kämpas på isen och sådan sammanhållning och vilja. Jag är stum av beundran.

 

Så slås jag igen av tanken att allt stort börjar från något smått. Och därför skulle jag också vilja säga att jag är så nöjd över den hockeyverksamhet som finns i min egen hemkommun Malax – och ger en stor eloge till dem som var med och förverkligade Targahallen där både unga och mindre unga ges chans att spela ishockey och utöva andra is-sporter. Vad vet vi om Targajuniorernas framtid och hur långt de når? Grattis Finland till världsmästartiteln 2019!

Det grönskar så vackert nu. Jag var några dagar i Skottland hos Julia den sistfödda, som ju studerar där, och det var så vackert grönt på kullarna i det öppna landskapet. I Skottland är det flera olika sorters väder – varje dag. Det är varmt, blåsigt, soligt och regnigt om vartannat. En av dagarna besökte vi en liten stad mitt i landet, Aviemore. Föresatsen var att vandra i en nationalpark men regnet var ihållande den eftermiddagen så i stället gjorde vi en tvåtimmars resa på Strathspey järnväg som passagerare på ett tåg från 1950-talet. Vi serverades eftermiddagste och en bricka med gott i flera våningar. Den autentiska inredningen, ljudet och den långsamma farten påminde om gamla filmer. Det var en trevlig dag.

 

Annars är det olika saker mellan hägg och syren. Jag har blivit hackad av en tärna i huvudet, glömt en frissatid och sett ut som en interrailare på Arlanda med Julias ryggsäck som skulle hemåt. Jag har jobbat hårt med olika Kustmediaprodukter, röstat i EU-valet och tyckte om att träffa Malax tidigare kommundirektör Mats Brandt i Nykarleby. Jag har fått rabarberplantor av snälla Ruth och rabarber att frysa in av snälla Emma och Ramona, ropat fram hockeyguldet och börjat vara barfota i skorna.

Nu är det sommar och den blomstertid nu kommer. Gratulerar till alla som får examen i vår och Gratulerar Helmer Lindqvist till hundra plus!

Sommarnumret av KustNytt utkommer den 4 juli 2019.

Smedsby den 28 maj 2019