Många olika slags val

ons, 13/03/2019 - 13:47 -- maria

Bygga och Renovera fäster vi extra uppmärksamhet på i den här KustNytt och jag välkomnar Rosita Pellas och Camilla Ostberg, som medverkar som skribenter för första gången. Rosita mötte Jenny Malmsten och Camilla träffade familjen Tina och John. Hej alla! Också temareportage var samtalet med Malin Hinders, som är inredare och mötet med murarproffset Karl-Erik Bäckman.

Tipset om Malin fick jag av en familj som anlitat henne när de skulle ytrenovera delar av sitt egnahemshus – och som var så nöjd med Malins medverkan och tjänster i projektet. För även om man vet ditåt vad man tycker om, kan man köra fast i det stora valet av möjligheter och kanske ändå sakna förmåga att se till helheten hemma. Lägg därtill att det är så befriande när någon ser med ”nya ögon” och bekräftar ens funderingar.

Det är många olika slags val. Det är riksdagsval och melodifestival, Sydmedi som valde att öppna i Korsnäs och efter det blir det EU-val. Och landskapsvalet, det blir kanske inte av – eller blir det?

Det är mycket som rör sig tycker jag. Det är fusionsprat i Vasa och Korsholm, det drar ihop för Malax IF i säsongens slutspel och om de är med eller inte med när den här tidningen utkommer om en vecka återstår att se.

Vintern blir snart vår och när jag var till stan i arbetsärenden idag hörde jag radiorösten som sa ”våren kommer alltid men ibland får vi vänta på sommaren”. Sant ju. Det blir ljust igen och det är bra. Snart blir åter tid för att cykla och sitta ute. Undrar vad det blir för slags sommar i år, tänk om den blir som förra sommaren – med så mycket värme och sol. I artikeln om Pörtehemmet i den här tidningen kan ni också läsa om hur glasskiosken i Pörtom flyttade in i åldringshemmet – säg nu sen att det bara var för en stund – men ändå – och tänk vilken glädje de skänkte åldringarna i sommarvärmen. Det är mycket värme annars också vid Pörtehemmet och det känns fint att lyfta upp dem i en artikel.

Vi ses i KustNytts tecken igen om en månad, den 11 april. Då med Bilar och Båtar i fokus. Tipsa gärna om vad ni vill läsa om. Och sköt om er riktigt mycket!

Smedsby den 7 mars 2019