Va mysigt ni har det!

ons, 12/09/2018 - 12:59 -- emilia

Va mysigt ni har det!

 

Välkommen höst och välkommen bästa läsare till höstens nummer av KustNytt – sju, åtta, nio och tio ännu i år. Bakom oss har vi alla tiders vackersväderssommar. Jag känner mig ännu lite varm och nej, jag uträttade inte så mycket. Men jag simmade mycket! Jag simmar året om, för jag vinterbadar också så den säsongen inleder jag nu bara de får ordning på vattenkvaliteten vid pingvinbastun på Sandön.

 

Hus och Hem är vårt tema och vi har hälsat på i flera hem: hos Nina och Robin som köpte del i parhus, Ann-Louise som köpte gammalt, Susanna och ”Kitti” som nästan byggde själv och hos Nina Westman-Enroth, som bor med sin familj i ett lantligt inrett hus i skön skärgårdsmiljö. Va mysigt ni har det alla! Vi har hälsat på i nygamla Korsnäs kyrka och hos sjöräddarna som nu har eget tak över huvudet. Vi stämmer också av läget kring nya äldreboendet i Malax. Så sånt kring temat.

Vidare roar oss kolumnisterna med olika ämnen – församlingsval, sommarplåga och höstskrud.

Och för den som vill pröva att mjölksyra grönsaker finns recepten och tipsen här.

Det blev ont om utrymme i tidningen och material som var tänkt här kommer i nästa tidning. Tipskupongerna och det lämnade helt och hållet men ni ska känna att ni alltid är välkomna att skicka in läsarbidrag, tips eller ordna med prenumeration åt er själva eller ge som gåva till någon ni tycker om. En ny sak på Kustmedia är att vi kan erbjuda läsare att köpa digitala lösnummer av ByaNytt och KustNytt. Priset är samma som papperstidningen och länken finns både på facebook och på http://www.kustnytt.fi/kop-losnummer. Snärtigt visst!

Apropå eget hem. Det senaste fyndet hos mig är ett klaffbord, av det stadigare slaget från 1950-talet, som jag handlade på findit och baxade hem i värsta sommarhettan. Men wauw med en möbel som är fyrtiofem centimeter bred i vanliga fall och som med ”två slag” blir ett ovalt matbord för minst åtta! Då blir det roligt att bjuda på mat.

För mycket mat blir det för det mesta så därför puffar jag här också för motionskampanjen 101 kilometer i Malax. Fritidsavdelningen ordnar och kan detaljerna. Kampanjens finaldag är på Självständighetsdagen då Finland fyller 101 år. Delta ensam eller i grupp. Utöver goda hälsoeffekter och frisk luft kan man vinna fina utlottningspris, bland annat presentkort på 101 euro.

 

Vi ses i oktober. Då med fritid som tema.

Var snälla mot er själva till dess.

Smedsby den 6 september 2018