En ruta för mycket i krysset

mån, 14/05/2018 - 10:47 -- emilia

Nu bästa läsare vet jag att ni är många som fyller i korsorden i KustNytt. I senaste nummer ingick ett korsord och för första gången, vad jag minns, innehåller det en konstruktionsmiss. Precis där, uppe i högra hörnet är det något som inte stämmer. Det var en ruta för mycket – och blev ett i för mycket. Ett mänskligt misstag av konstruktören. Nu vet ni och jag själv förstår varför flera kryssare sa åt mig att de hade fyllt i korsordet men inte hade det färdigt – för det var något de inte kom underfund med. En vinnare drogs bland alla insända svar och vi gratulerar Kajsa Åkerberg i Övermalax den här gången. Rätt krysslösning finns på sidan nitton för den som vill kontrollera.

Jag noterar att det, utan att det var en medveten tanke, presenteras många ungdomar i den här tidningen: Evelina med sina stora hundar, Angelica och Linette med sitt UF-företag, matpratet med blivande kockar, unge Alex som redan kan mycket om mat och bakning, skoleleverna i Korsnäs på tidsresa och så konstundervisningen inom medborgarinstitutet.

Det bästa som finns är ungdomar. Och barn. Och äldre och vuxna. Alla åldrar har sin egen charm och betydelse.

 

Dröj en stund vid mittuppslaget. Anita Storm ber oss både tillreda och smaka på säsongens nyttiga och naturliga drycker. På samma nyttiga och naturliga tema kommer vi att ha tre artiklar med Anita, som förövrigt är född och uppvuxen i Övermalax. En serie om att skörda och tillvarata mat enligt säsong.

 

I nästa nummer har vi tema Trädgård och Lantbruk. Tipsa oss gärna om vad och vem ni vill läsa om då. Våren är en härlig tid när mycket annat än naturen vaknar till liv. Det är nu sommarsäsongens aktiviteter drar igång och till exempel museiområden lever upp, de som inte har verksamhet året runt.

Skönt med sommar snart sa jag åt en bekant när vi båda plockade åt oss frukter vid en fruktdisk.

Nåja, svarade han. Jag är pollenallergiker.

Okej, sa jag. Skönt att det snart är höst.

Det är fint med årstider. Och det är vi som får ha dem.

 

Prima liv åt er alla!

Smedsby den 2 maj 2018