En fin och förunderlig sak

tors, 12/04/2018 - 10:37 -- emilia

Bilar och Båtar är tema. Jag har en stycken roddbåt och så har jag en bil. Min fjärde bil på 35 år: Opel, Toyota, Skoda, Peugeot och precis i den ordningen också. I tidningen ingår flera artiklar om kärleken till äldre bilar: Jan-Erik Westerlund som gillar amerikanska klassiker, Tommy Rönngård som skruvar med gamla fordon, motorcyklar och motorer. Hans sätt att koppla av. Och ännu paret Patric Backholm och Jeannette Häggblom med amerikanska bilpärlor som passion.

Jag är fylld av beundran med tanke på att jag just och just får spolarvätskan påfylld. Jag har förresten alltid gjort lite ”vågen” åt bilmekaniker. För deras tålamod, oljiga händer och ibland helt obekväma arbetsställning. Men så tänker jag att det är ett skapande arbete det också. Att göra något söndrigt helt, att från att ha plockat sönder ett fordon skapa det på nytt och att få glädjas åt blänkande plåtar som var så skitiga från början.

 

Två kolumner ingår den här gången. Carita Nyström, som så oförtröttligt tipsar, upplyser och filosoferar i sin Gröna Hörna, den här gången och konsten att vara här… och om att trädgården gör en människa hel. Katarina Vestersund igen återkopplar till sin kolumn i förra numret, där hon skrev en helt härlig text som hon fått bra respons för. Respons som känns bra. Nu skriver hon om det…om beröm.

Bekräftelse är en fin och förunderlig sak. När vi vet hur bra det känns att uppmärksammas med positiv bekräftelse ska vi också komma ihåg att bekräfta andra. Inte bara tänka saker utan faktiskt säga att någon gör något bra om vi en gång tycker det.

Ibland får jag också tackor och positiv feedback för mitt arbete. Jag tycker att det är så snällt att avsändaren inte bara tänker det utan faktiskt skickar ett sms eller ett mail och berättar det. Att man orkar och id´s det. Det är fint.

Det är fritt upp att se sig i sin egen spegel. Fråga sig när man senast gav en komplimang eller senast påpekade konstruktiv kritik – i stället för att bara tänka det…

När jag bläddrar i den här tidningen tycker jag att Patrik Holms verkar duktig och har ett häftigt arbete, att Tore Ahlbäck är superkunnig, att Korsnäsföretagen förtjänar sina utmärkelser, att Pörtomborna är så hjälpsamma där i Estland, att den där Jan Eriksson är bra på att konstruera korsord och att österbottniska Gunilla Heick där i Danmark är så trevlig – till exempel.

Nu är det sagt.

 

Fin fortsättning på våren!

Smedsby 5 april 2018