Många pussel på ett år

mån, 12/03/2018 - 13:42 -- emilia

Det är som att lägga ett nytt pussel varje gång en tidning ska utkomma. Ett pussel av människor, händelser, företagsamhet, annonser, bilder, texter, tidtabeller och färger. Varje år utkommer tio KustNytt och tio ByaNytt, våra egna lokaltidningar. Men Kustmedia jobbar också med många andras tidningar. Fjolårets statistik gav vid handen att vi var involverade i hela 58 tidningsprojekt, varav KustNytt och ByaNytt är tjugo av dem då. Resten är andras tidningar som vi gör helt eller delvis. Under fjolåret producerade vi också aderton böcker – alltså i snitt skickas en bok till tryck varannan vecka från Kustmedia. Kustmedia hanterar tusentals annonser per år, gör broschyrer, reklamblad och många andra saker som hör till branschen.

Så ja, vi lägger många pussel per år.

Vanliga pussel däremot brukar jag inte lägga. Jag har tyvärr inte tålamod till just det och jag har alltför stora finger för så små bitar. De senaste pusslen jag lade var de där stora träbitarna med handtag som barnen hade. Bra så. Men man ska aldrig säga aldrig. En dag kanske jag hittar mig själv med en stor skiva på bordet, tusentals pusselbitar på den och stunder när saker får ta den tid de tar.

Vintersolen skiner så fint och det är superkallt i Finland. Bra så. Alla ”båbbor” fryser ihjäl och det är nu vi ska borsta mattorna med snö, vandra på isen, skida och skrinna av hjärtans lust. Däremellan ska vi elda, använda ullstrumpor och sitta still. Jag välkomnar till läsning i KustNytt – det som berör temat bygga och renovera och allt det andra också. Igen har jag fått sitta vid kaffebord med så trevliga människor. Som jag njuter av dessa möten!

Den här gången ingår artiklar om både moderna hem och traditionell byggnadsvård. Inredningsplanerare Malin Haglund berättade om de nya med hållbarhet, naturmaterial som rotting och bambu, dova färger, mjuka färger, sammet, enkelhet och harmoniskhet. Så kännetecknas dagens inredningstrend. Beige, mossgrönt, naturvitt, grått. Lugn.

Låter bra allt det där. Var sak har sin tid. Trender kommer och försvinner för att återkomma sen igen.

Sköt om Er!

Smedsby den 1 mars 2018