”Hemkänslan” är individuell

tors, 08/02/2018 - 15:21 -- emilia

Februari är här och årets första KustNytt, nummer ett av tio nummer som utkommer i år. Välkommen bästa läsare. Först säger jag god fortsättning på det nya året och sen säger jag att vi i år har torsdag som utgivningsdag och att tidningarna når våra mottagare utan adress på. För nu har vi övergått till samma system på utdelningen som Vasabladet har.

 

Sedan slutet av november bor jag i Malax igen, efter tjugofem år i förskingringen. Det är sig likt och det känns bra. Många har välkomnat mig åter och det känns förstås också bra. Och det är inte så att jag haft det dåligt i grannkommunen, nänä.

”Hemkänslan” är så individuell. Alla vill inte flytta tillbaka till sina rötter. Men det ville jag.

 

Jag är så imponerad av hypohunden Zed på mittuppslaget, som skolats till att hjälpa elvaårige Axel som har diabetes. Underskatta aldrig vad en hund förstår och kan göra.

Jag har alltid varit hundvän. Mera än kattvän. Och jag förklarade för den här gångens vinnare i Fyrklövern, som har tre katter, att jag tycker om hundar för att de är följsamma. Det är ju verkligen inte vad man kan säga om katter. Katter gör i regel precis vad de vill. Det finns ett talesätt som lyder i stil med att en hund tänker ”det här är min ägare och jag ska göra allt för henne/honom” medan en katt tänker ”det här är min ägare och hon/han gör allt för mig”. Sant visst! Fast en katt i sina bästa stunder är också rätt gullig.

ByaNytt och KustNytt har förnyat sig på facebook med egen sida för lokaltidningarna. Vi kommer också att han inslag där som inte kommer i tidningarna så följ oss gärna där.

Kustmedia, som alltså ger ut ByaNytt och KustNytt, har också ny hemsida: www.kustmedia.fi

 

Det händer saker med ljuset nu och varje ny vecka bjuder på mera dagsljus. Skönt.

Sköt om Er!

Smedsby den 1 februari 2018