Leve Finland!

ons, 13/12/2017 - 13:57 -- emilia

Jag har firat Finland hela året och aktiviteterna tilltog här kring Självständighetsdagen. Jag hade förmånen att få vara med på både skolornas fest och den allmänna Självständighetsfesten i Malax. Och så ett besök till Malax kyrka på rätta dagen, den 6 december. Verkligt fina arrangemang och vilken stämning som rådde. Och så bra det känns när folk kommer ut ur stugorna när det ordnas festligheter. Så här vill jag fira varje år. När man ser på jubileumsåret i stort har självständigheten uppmärksammats på så många plan, både i offentliga och i familjära sammanhang. Så mycket som gjorts tillsammans – tillsammans som har varit tema för året, och så fina dokumentationer som framställts för framtida släktet. Så många och innerliga tack som riktats till krigsveteraner, deras följeslagare, lottor och krigsänkebarn. ”Utan Er – inget fritt land”, sa en av festtalarna som jag lyssnade till. Det här är ”vår generations mest viktiga jubileumsår” sa en annan.

 

Projektet Budkavle – från by till by – i Malax har engagerat många och budkavlen kom i mål i Pixnehallen den 6 december. Vilken god idé hon hade – hon som kom på stafetten från allra första början och som fick gehör för den både lokalt och i det landsomfattande programmet för jubileumsåret. Tack Helena Hemming!

Det är tid att ringa in år 2017. Jag ser fram emot 2018, med nya tidningar och nya projekt. KustNytt laddar för nya nummer under nästa år och utgivningsdag blir torsdag. Vi byter också distributör och börjar tillämpa samma utdelningsleverantör som Vasabladet har. Tidningen kommer därför att nå våra prenumeranter utan tryckt adress på.

Jag riktar ett ödmjukt tack för det år som gått - till personal, medarbetare, kunder, leverantörer, läsare, tipsare, annonsörer och medverkande i tidningarna.

Nästa KustNytt utkommer i början av februari.

 

Jag önskar er en bra jul- och nyårshelg. Ät mycket och vila ordentligt på maten. Rör er i ute i friska luften och gör saker i passlig takt. Sköt om er alla. Leve Finland!

Smedsby den 7 december 2017