Människor med humör

ons, 08/11/2017 - 09:31 -- emilia

Hej Närpes säger jag då vi har vårt årliga Närpestema. Det är ett nöje att presentera skådespelaren Jonas Bergqvist, Bölerevyn som ska jubilera, en fin fest i Pörtom, en nyutkommen bok och en asiatisk matbutik. Och så en härlig historia om Valsberg-Valsås i Övermark dit man ju bara vill åka efter att ha läst Monika Fröjdös presentation av platsen.

 

Det går av farten nu. Jag är nyligen hemkommen från Bokmässan i Helsingfors, där Emilia Häggman och jag representerade Kustmedia. Och det, bästa läsare, var en angenäm upplevelse med böcker, författarprat och tidskrifter om vartannat. Därtill mat- och vinmässa samtidigt med delikatesser och smaker och köksutrustning man gärna hade haft mera tid för. Jag vill gärna åka på Bokmässa igen och helst flera dagar. Kanske utan att jobba eller representera alls. Strosa runt, sätta mig som publik vid någon av de olika scenerna, låta det ta den tid det tar. Köpa eller bara titta och bläddra i böcker och sen fortsätta på vin- och matmässan. Vem vet.

I går – var det annars jämna 35 år sedan Ruben Fransholm i Karperö inledde verksamheten inom "Kommanditbolaget Rubens text och bild". Första numret av ByaNytt kom ut 1983. Verksamheten köptes sedan upp av Stig Björkas från Petalax som hade företaget KustNytt, som sedan blev Tidningshuset Kustnytt Ab, som jag och Tomas Bäck köpte år 1999 och som blev Kustmedia Ab.

Själv började jag praktisera i jobbet tillsammans med Björkas i december 1998. För nitton år sedan.

Sedan dess har jag lärt mig så mycket, fått vara med om så mycket i arbetet och träffat så otroligt många fina människor. Människor med historia och framåtanda. Människor med humör.

 

En KustNytt till utkommer ännu i år. Tipsa oss gärna om vad eller vem du vill läsa om i tidningen. Och annars gäller det att gilla läget i novembermörkret. Lite till och lite till och så ljusnar det igen. Varje år. Var rädd om Er!

Smedsby den 2 november 2017