Tid som flyter ihop till liv

ons, 11/10/2017 - 13:24 -- emilia

Skrytminuten är nu. Jag är så glad över den här tidningen, en i raden av många, men med särskilt mycket innehåll och två nya skribenter. Sidor med ansikten vi känner igen från förr och helt nytt folk.

Resor och fritid är tema och både resor och fritid kan betyda många olika saker. En riktig resa har till exempel Fredrik Smulter, världens starkaste man, framför sig när han nu reser tillbaka från en tuff tävlingskarriär till att bli en nästan vanlig man. Han förliknar det vid en slags sorg trots att beslutet är hans eget och ja, jag tror honom. Men du Fredrik, precis som du säger i artikeln har allt sin tid. Lycka till med att landa i det nya.

I kolumnerna skriver Katarina Vestersund en underbar text om när barnen flyttar ut, Carita Nyström funderar på hösten i sin trädgård och Lucas Snellman tar upp ämnet att kommunicera i kris.

Det här bland annat den här gången.

Fritid. Fri tid. Tid när man är fri. Tid utanför arbetstid. Tid när man inte arbetar utan gör andra saker. 

Längre fram i tidningen träffar vi Ida Malm och hennes familj. Ida har en så skön syn på tid. Hon tar vara på tiden och gör medvetna val. Hon är mån om att odla familjerelationer och värdesätter de små tingen. Så fint hon, och skribenten Carina, sätter ord på det här med arbete och fritid. Eller tid som flyter ihop till liv.

Både i mitt arbete och på min fritid möter jag människor, konsumerar kultur och följer/deltar i händelser i lokalsamhället. Som egenföretagare flyter arbete och ledig tid ihop. Jag tar inte stress över att ta med jobbet hem men jag är inte heller den som tycker att det är duktigt att inte ha en ledig dag någonsin. Det ska man nog ha. Eller man ska göra andra saker, uppleva nya saker, tänka på annat än arbete. Ibland åtminstone. Varva ner.

Jag vill också här slå ett slag för Malax Lucia 2017. Nu kan man nämligen nominera sig själv eller någon man känner som lämpar sig för uppdraget. Folkhälsan i Malax ordnar med Luciafirande och mera om det kan ni läsa i annonsen på sidan elva.

Kära läsare, jag ska inte uppehålla er här mera. Dyk in i oktobermånads KustNytt och sköt om er tills november då vi har Närpesbilaga!

Smedsby den 5 oktober 2017