Tänk om intresse växer fram…

mån, 18/09/2017 - 10:49 -- emilia

Välkommen höst! Jag hoppas att ni läsare haft en bra sommar med passligt av allt.

Jag tycker om sjöliv och en riktigt bra dag var det när jag fick vara med på utfärden med unga studerande och äldre deltagare från Bergö till Rönnskär. Det var dessutom en riktig solskensdag. Det ingår en artikel från turen till Fäliskär i tidningen men jag erkänner att det nog är en stor utmaning att återge stämningen och friskluftskänslan i tryck. Det var en så bra dag och jag tycker så om äldre människor – där de sitter med all sin livsvisdom.

 

Trevligt är det också att möta Pia Holm i den här KustNytt. Hon har sina rötter i Korsnäs och jag fick tips om henne redan då biblioteket i Korsnäs var nyrenoverat, eftersom hon var engagerad i det projektet. Det är stort att hon är en sådan som designar tyger åt Marimekko. Jag blir så imponerad. Pia är bosatt i Dragsfjärd på Kimitoön men hon besöker Korsnäs flera gånger per år.

 

Och så gillar jag Johanna Granlunds kolumn i den här KustNytt. Rubriken lyder ”I hemmets motstridiga vrå”. Den väcker tankar, är rolig och innehåller kloka tankar. Gröna Hörnan är också med och Carita fortsätter oförtröttligt att inspirera oss andra att tänka grönt och tycka om grönt. Den här gången lyfter hon fram sådant som förgyller hösten. Hon är så positiv Carita trots att livet inte alltid varit snällt mot henne.

 

Jag har inte stuckit under stol med att jag inte är så bra på trädgård och så. Men jag njuter av att se andras trädgårdar och hos Yvonne och Yngve i Malax blommar det så fint. Jag får inte alls till sånt och beundrar dem som satsar och orkar. Det ser charmigt ut hos paret Lolax, precis som rubriken avslöjar.

Ibland brukar jag fundera på att det kanske en vacker dag växer fram ett trädgårdsintresse också hos mig, om inte förr så sen, sen när jag inte längre förvärvsarbetar. För visst tycker jag om att skapa och fixa. Det är det där skötandet jag inte står ut med…

Månadens KustNytt har så kallad täckningsutdelning i Molpe och på Bergö. Det betyder att hushåll som inte prenumererar får ett exemplar och ja, vill ni fortsätta i vårt sällskap kan ni prenumerera via länken uppe på sidan. Med specialerbjudande till årets slut och allt. BlinkBlink.

Resor och Fritid är tema i nästa nummer. Tipsa oss gärna om vem eller vad du vill läsa om.

 

Njut av höstens friska luft!

Smedsby den 7 september 2017