Tema är Tillsammans

tis, 13/12/2016 - 13:24 -- Tomas Bäck

Ett år till. Det kom och gick. Fint så. Jag är tacksam på så många plan och tacksam för god hälsa. Det har varit ett år med mycket av mycket: kulturkonsumtion, vänner, engagemang, upplevelser, sjöliv, arbete, bekymmer och förnöjsamhet. Det var också mycket med min bil och till sist blev det helt enkelt för mycket.

 

En skön avslutning på året önskar jag Er och en riktigt bra början på nästa år. Nästa år då vi firar hundra år av Finlands självständighet. Temat för året är Tillsammans. Det officiella firandet inleds på nyårsafton i Helsingfors och den som inte är på plats kan njuta av festen hemma i radio- eller TV-soffan. Hela 2017 kommer att genomsyras av jubileumsevenemang och aktiviteter. Ett otroligt omfattande program är att vänta, både lokalt och nationellt. I våra lokaltidningar har vi också anledning att återkomma. För det är så värt att firas och uppmärksammas.

Finland 100år

Jag gillar artikeln med Camilla Fant i den här tidningen. Både att vara kreativ och återbruka utan att använda desto mera pengar är så min stil. Tänk så mycket som ”förgås” som kan förvandlas till något annat, en nyttosak eller något som är vackert att titta på.

Inledningen på en annan artikel lyder ”Oftast blir vårt julfirande enligt de traditioner vi är födda med eller dem vi själva skapat. För julfirande är en tradition. Vågar vi ändra på det?”

En gång har jag vågat och firade jul i Malta för några år sedan. Det var annorlunda, avslappnat och

skönt. Men jag har heller inte något emot att fira jul hemma. I år blir det så.

I den här tidningen tycker jag också om Julhälsningarna från våra annonsörer. En stor och härlig bukett företagsamhet samlade inom röda ramar.

 

Tack alla Ni som bidragit till KustNytts år – personalen, medarbetare på fältet, läsare, annonsörer, medverkande i reportage, leverantörer och tipsare. I trettio år har KustNytt utkommit och jag känner mig priviligierad som fått vara en del av dem.

 

Var rädda om varandra!

Smedsby den 8 december 2016