En stor bukett av program

tis, 05/07/2016 - 15:22 -- emilia

Sommar, sommar. Härliga tider och så mycket vi behöver sommaren i Finland. Det är nu vi laddar för mörker och kyla. Det är nu många verksamheter lever upp och det är nu evenemangskalendrarna nästan sjuder över. Nej, vi hinner inte med allt vi vill och bör och ska. Men satsa på något nytt program eller ny sevärdhet, något du inte gjorde ifjol eller inte sett förr. En sak eller några saker.

Det är min mantra för de egna semesterveckorna. Utöver allt som jag brukar vill jag kunna säga i slutet av augusti att jag gjort och sett något nytt. I smått som i stort. Det har delvis också redan hänt och det är riktigt roligt.

Vi har all anledning att vara stolta över vår närmiljö. Österbotten är en enda stor blombukett av aktiviteter och sevärdheter sommartid. Vintertid också för den delen och då lite andra saker.

Utöver det som erbjuds besökare och gäster har det ett värde att, som Lucas Snellman skriver i sin kolumn i måndens KustNytt, vara med och arrangera, vara en kugge i stort maskineri av förberedelser och förverkligande.

Det är också ett viktigt val att välja inhemskt och lokalproducerat när vi använder våra pengar. Vi ska gynna den lokala ekonomin, vi kan åtminstone tänka på det och välja i den utsträckning vi vill och kan. Gynna våra annonsörer. Att läsa annonserna extra noga i sommarens KustNytt ger en del sommarprogram, tjänster och produkter vid handen.

Vi har fyllt KustNytt med människor, företagsamhet och sommar. Jag ”tar med mig” alla dem vi skrivit om den här gången också men väljer att lyfta fram Anders Smulter, som oförtröttligt planterar skog. Respekt! säger jag till den långtråkiga delen av arbetet och till ormar, fästingar och älgflugor.

För honom är den positiva sidan att han får vara ut i naturen, får mycket frisk luft, bra motion och dessutom förtjänst av arbetet.

Att presentera en varanforskare i KustNytt hör också till artiklar av det ovanligare slaget.

 

Skön juli och augusti till Er läsare! Kustmedia håller stängt i juli och efter det ser vi fram emot en intressant jobbhöst.

 

Var rädd om Er!

Smedsby den 30 juni 2016