Alla dessa olika arbeten

tors, 09/06/2016 - 16:23 -- nina

Alla dessa arbeten och yrken och branscher vi jobbar inom. Så många det finns och så olika våra arbetsdagar ser ut beroende på vad vi arbetar med. I denna månads KustNytt har vi pensionerade yrkesfiskaren Edgar med havet som arbetsplats, banktjänstemän som betjänar på kontor och personal i järnhandel med varor och kunder och hyllrader i fokus. Här finns 21-åriga Angelica som sköter grustransporter inom familjeföretaget, Mikael som är lärare när han inte njuter av sin trädgård, författaren Carita Nyström, Johanna som studerat litteraturvetenskap, Joel som vill utbilda sig till tatuerare eller Caroline som älskar sitt arbete inom äldrevården.

Så vitt skilda branscher och typer av arbetsliv bara i en enda KustNytt. I mitt arbete med egna och andras tidningar kommer jag i kontakt med många olika arbetsplatser och det är faktiskt riktigt, riktigt intressant. Det är så många olika uppgifter som ska skötas för att helheten ska fungera i ett samhälle.

Var det kanske igår jag kom att tänka på det här, efter att jag hade träffat Anders i Malax, som planterar skog och fick därtill höra om hur just gårdagens arbete såg ut för skogsvårdsinstruktör Kim Back.

Om plantering, plantskötsel och vad som behövs för att man ska tycka om just det jobbet får ni läsa om i nästa nummer av KustNytt, som utkommer i början av juli.

Jag tycker också att det är en stor ynnest att få vara med och se vad de ungdomar jag har omkring mig väljer för utbildningsinriktningar, vad de vill bli när de blir stora. En del känns självklart, som att jag nog alltid känt på mig när det gäller egna barn att Fanny blir något inom omsorg och att Julia väljer en konstnärlig bana.

Andras barn, som jag följt sedan de var små, studerar nu ekonomi, pedagogik, blir hälsovårdare och statsvetare. Till exempel.

Det är början av juni och det känns somrigt värre. Jag hoppas på en finväderssommar som gynnar både oss människor och grödorna. Den här tidningen och en till i början av juli. Efter det är det sommarlov också på Kustmedia.

Skön juni till Er alla!

Och till sist en av mina favoriter – det klokt sagda som också en av dem som intervjuas här hänvisar till – ”Det är inte hur man har det. Det är hur man tar det”

Smedsby den 2 juni 2016