Libbis ledare - Omtanke och eftertanke

tors, 10/12/2015 - 11:33 -- nina

Också den här hösten når sitt slut och snart skriver vi 2016. För mig har det varit en innehållsrik ”termin”, både på jobbet och annars. Jag har varit en god kulturkonsument hela hösten och jag har gjort mitt bästa på Kustmedia. Också i år. Jag har inte, pepparpeppar, haft någon bihåleinflammation och det är mycket som har varit bra.

Min bil har passerat trehundratusen kilometer på mätaren, börjar närma sig pensionen men det känns som om den piggnade till efter reklamtejpningen på bildörrarna i höst. Till och med så en karl på en gårdsplan sa åt mig efter att första snön hade fallit: ”Backa ner där bara. Du har ju fyrhjulsdrift.” Det är nog att ta i men jag backade i sluttningen, gasade och i ögonblicket kändes det faktiskt som om den drog på alla fyra hjul... Oavsett bil uppmanar jag till att ta det försiktigt i trafiken. Det gör jag i allmänhet. Och efter att jag fastnade jag på bild i en kamera i Kronoby för två veckor sedan gör jag det i synnerhet.

Sett från andra horisonter har det varit mycket konstigt i höst. Ekonomisk problematik i kommuner och på nationella planet, terroristattacker man inte tror är på riktigt, brottslighet man inte ens kan stava till, stora flyktingströmmar i Europa och så enskilda människor som hamnar att möta förluster av sina nära eller går från att vara frisk en dag till allvarligt sjuk nästa dag.

Sett från min horisont, med det jag har runt om mig, är det nödvändigt för mig att inse att mina dagar är lätta. Jag får vakna till en ny dag varje morgon och jag har god hälsa. Vad har jag överhuvudtaget att gnälla om?

Jag ska skärpa mig och jag vill låta avslutningen på det här året innehålla mycket omtanke och eftertanke.

Ett stort Tack riktar jag till alla snälla er: personal, medarbetare, läsare, medverkande, kunder, återförsäljare och leverantörer. Som jag tidigare skrivit skulle det här Kustmedialivet inte bli till någonting utan alla er.

Vi har stängt i mellandagarna som vi brukar och nästa KustNytt utkommer i början på februari.

 

Var snälla mot varandra, vila mycket och ät mycket, gör bara roliga saker när helgdagarna kommer och möt det nya året med all slags passligt humör!

Smedsby den 3 december 2015