Libbis ledare : Åstadkomma tillsammans – det har aldrig varit fel

ons, 11/11/2015 - 16:28 -- nina

Bästa läsare – Välkommen till KustNytt - i vilken det den här gången ingår vår årliga Närpesbilaga. Under hösten har vi gjort en satsning på lokaltidningarna KustNytt:s och ByaNytt:s synlighet och vi har bland annat haft så kallade promoförsäljningar i några av de butiker som är våra återförsäljare. I samband med att den här tidningen utkommer ska Mia från vårt Närpeskontor och Nina att möta läsare under en dag vid en av butikerna i Närpes.

I förra veckan var vi med ByaNytt i Vörå. Och det är nu jag förstår varför ganska många i en butikspersonal ofta har en fleecejacka på sig. Trevliga kunder och värmande kommentarer räcker inte när man står i draget från dörrarna och vistas i en lokal med många kyldiskar. Det här tänker vi inte på när vi kommer och handlar en stund och har ytterplagg på oss. Jag frös hela kvällen efteråt och var det någon gång jag skulle ha börjat tycka om konjak borde det ha varit just den kvällen.

Annars är det jättetrevligt att stå i affärerna och möta läsare. Riktigt roligt!

Den här tidningen har också lite större upplaga än vanligt då vi valt att sända den till alla hushåll, som inte är prenumeranter och som inte har reklamförbud i Töjby, Rangsby och Norrnäs.

En årsprenumeration på KustNytt är en fin gåva till sig själv eller till någon annan. På sidan sju hittar ni prenumerationskupong om ni är intresserade av det.

I Malax har dörrarna öppnats till Targahallen och det stora, stora talkoprojektet kring ishallen har nått ett stort mål. Må alla tider i hallen bli uthyrda, må många människor använda den och besöka den. Må pengarna räcka till i framtiden också och må ishallen få leva ett lyckligt liv i alla sina dagar. Jag gör verkligen stora vågen åt det projektet. Så många arbetstimmar av så många människor för att ro projektet i hamn. Den 27 november är det officiell invigning med bandklippning och allt. På eftermiddagen. Senare på kvällen dukas det upp till tre rätters av JP från Närpes och dans i Idrottshallen. Biljetterna har haft strykande åtgång och så vitt jag förstår är det på reservplats man hamnar nu. Jag ska dit och oj vad det ska bli roligt!

I den här tidningen lyfts också olika andra talkoinsatser upp: Prästgårdsmuseet i Korsnäs, Företagarföreningen i Närpes eller flyktingmottagandet i Petalax till exempel. Att vara en del av ett socialt sammanhang, att hjälpas åt tillsammans och åstadkomma något. Det har aldrig varit fel!

Tills nästa KustNytt – var rädda om varandra och ät ordentligt!

 

Smedsby den 5 november 2015

Tags: