Blog archive | 2014

Fridfull Jul och ett Härligt Nytt År

fre, 19/12/2014 - 16:00 -- Sabine Mickelsson

Vi här på KustNytt tackar för att ni följt med oss under det här året och hoppas att Ni får en riktigt härlig julhelg. Vi ses igen 11.2.2015 då följande KustNytt utkommer. Visst kommer Du ihåg att man ännu hinner gåvoprenumerera på KustNytt eller ByaNytt? Kustmedias kontor har öppet ännu nästa veckas måndag och tisdag, så det är bara att komma in och hämta ett presentkort.

Vi vill också bjuda på lite julpyssel. Det här receptet fanns med i ByaNytts vinternummer, kanske blir det pepparkaksbak i helgen?

Möra Pepparkakor
300 g smör
1½ dl sirap
4 dl socker
3 ägg
2 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk nejlika
1 tsk kardemumma
1 tsk pomerans
1 l vetemjöl
2 ½ dl potatismjöl

Koka upp smöret, sirap och kryddorna. Låt kallna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjölet, potatismjölet, bikarbonat och blanda allt till en deg. Låt stå i kylen till nästa dag. Kavla, stansa och grädda i 175-200°C 8-10 minuter.

Jag och statsministern på samma rad

ons, 10/12/2014 - 15:58 -- Sabine Mickelsson

Nu har vi precis firat Självständighetsdag. Hela vårt lands egen dag. Finlands självständighetsförklaring antogs av Finlands lantdag den 6 december 1917. I den förklarades Finland vara en självständig nationalstat. Före det lydde vi under rysk överhöghet som Storfurstendömet Finland. Min egen mormor och morfar föddes i en tid då vi ännu tillhörde Ryssland och våra landsmän har krigat för vår självständighet. Människor vi har en relation till: släktingar, grannar, vänner eller vänners vänner. Vi är kvinnor och män av vår egen tid och har svårt att ens tänka tanken på att vi inte skulle vara självständiga. Kanske vi skulle tänka till i alla fall, när vi till exempel slåss med de allra värsta ilandsproblemen. Vi vet inte hur bra vi har det. 

Det är scenaktörernas tid. Folkets Dagblad går på Wasa Teater, julfestligheter med program är högaktuella och en bit in på det nya året börjar revypremiärerna avlösa varandra. Jag såg Mamma Mia på Svenska Teatern i Helsingfors för ett par veckor sedan. Två timmar och fyrtio minuter underbar underhållning enligt mig. Där satt vi i sidogalleriet till vänster – jag, livvakten, statsminister Alexander Stubb och några till... 

Vi har på många sätt ett bra år bakom oss på Kustmedia. Uppdrag och projekt tillsammans med kunder vi tidigare samarbetat med och med helt nya. Det ÄR en intressant och mångsidig verksamhet vi bedriver. Mitt hjärtas Tack säger jag till personal, medarbetare, läsare, kunder, leverantörer och annonsörer. Vad skulle det här bli till utan er? När vi kommer så långt som till mellandagarna vilar vi, precis så som vi brukar. Jag önskar Er alla en fin Jul och en god början på det nya 2015!

Nästa tidning utkommer 11 februari. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer.

 

Libbis ledare: Modersmålets sång

ons, 12/11/2014 - 10:47 -- Sabine Mickelsson

Vi har precis firat Svenska Dagen, finlandssvenskarnas dag och vår symbol för rätten att tala svenska i Finland. Samtidigt är Svenska dagen också en nationell festdag. Det tvåspråkiga och gemensamma fosterlandet Finland hyllas. 

Jag läste att Henry Backlund, VD och grundare av Dermoshop i Korsnäs, får Folktingets förtjänstmedalj för sitt engagemang för svenska språket. Gratulerar Henry! Jag läser också att han håller tal på finska och svenska - även vid helt finskspråkiga tillställningar – och jag blir så glad för just det. Det handlar inte om att inte bemöta och betjäna människor på deras språk. Det handlar om att vi finlandssvenskar ska vara stolta över vårt modersmål och vårt arv. 

Jag är den som alltid klickar ”på svenska” vare sig det gäller hemsidor på internet eller tankautomater. Därför att jag ”ser bilder” av den lilla räknaren som för statistik över hur många som valt svenska... När tillräckligt många inte har gjort det är det kanske onödigt att ha svenska som alternativ mera och då har vi gjort bort oss. Jag är den som skulle ha hissat flaggan idag om jag hade haft en flaggstång och en flagga. Jag är också den som fortfarande är helt dålig på finska. Det är ingenting jag är stolt över. Jag älskar mina barn för att de gjorde något åt sitt finska talspråk efter studenten. Det borde jag verkligen också ha gjort när jag var ung. 

Välkommen till den här KustNytt. Med Närpes som tema ingår flertalet artiklar därifrån. Så här års är tiden då många av våra läsare förnyar sina prenumerationer. Alla som förnyar eller tecknar en ny prenumeration (egen prenumeration eller gåvoprenumeration) senast 30 november deltar i utlottningen av en fin cykel från Tähtipyörä. 

Plock från Genom Libbis Lins:

På utflykt till Vexala / Mattan i fem före klara "Mitt i Stan" / Första snön föll

Nästa tidning utkommer 10 december. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer.

Vill du vinna en cykel?

fre, 31/10/2014 - 12:40 -- Sabine Mickelsson

Hallå där, du kommer väl ihåg att alla som förnyar eller tecknar en ny prenumeration senast 30:e november deltar i utlottningen av en fin cykel från Tähtipyörä i Solf. Gåvoprenumerationer är populära så här inför Farsdag och när det närmar sig jul. En gåva som räcker hela året. Här kan du ladda ner vårt presentkort, eller så hämtar du det på vårt kontor.

Här hittar du också en prenumerationskupong du kan printa ut och fylla i.

 

Libbis ledare: Släpp in lite höst!

ons, 15/10/2014 - 11:27 -- Sabine Mickelsson

”Släpp in lite höst och konstatera att vi går mot mörka tider. Släpp in lite höst, men då som kollektiv och inte som individer...” Så sjunger Sveriges Henrik Dorsin med Blåsarsymfonikerna och så sjöng också Ami Aspelund på Wasa Teater i går kväll. Hon hade premiär på sin nyskrivna show: Hjördis – Ami Aspelund 40 år som artist. Hon är dryga sextio idag. Häftig, vacker och hennes röst bär.

Ami Aspelund heter ju egentligen Anne-Marie och är född i Vasa. Hon avslutade premiärkvällens föreställning med att säga att det var på Wasa Teater hon inledde sin karriär på 1970-talet. Det kan man säga att jag gjorde också, fast inte på scen utan i publiken. I mitt vuxna liv är det inte många produktioner som jag missat. Jag låter mig inte påverkas av recensioner, jag tycker att man ska se allt. När man sett alla sorters föreställningar blir det också lättare för en själv att urskilja vad man tycker är bra och dålig teater. Det var i går. 

Malax har firat 407-årsdag. Malaxdagen uppmärksammades med program vid Solhagens daghem i Övermalax. Gratulerar! Födelsedagen i Malax kan också knytas till Wasa Teater eftersom det är nuvarande teaterchefen Ann-Luise Bertell som ska festtala. 

Välkommen till den här KustNytt. I sin kolumn lyfter Lucas Snellman fram församlingsvalet i höst. Eftersom nästa KustNytt utkommer någon dag efter valet uppmanar jag er den här gången att rösta och påverka. Valets övergripande tema är Tro på det goda. Vad är det goda du tror på? Församlingsvalet äger rum den 9 november – samma dag som Farsdag. Gratulerar alla pappor!

Plock från Genom Libbis Lins:

Med Fanny på teater / Väggkruka av lastpall / En kväll med Lars Winnerbäck

Nästa tidning utkommer 12 november. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer.

Livet på gräddhyllan

tis, 07/10/2014 - 15:23 -- Sabine Mickelsson

Idag drack vi födelsedagskaffe på KustNytt-kontoret och så här fint dukat var det med tårta, bakelser och fyllda tunnbrödssnittar. Nu sitter vi här, nöjda och glada. Det är nästan som julafton, magarna i vädret och undran i blick, varför tog vi inte stretchbyxor på oss imorse?

Libbis ledare: Hösten är en sådan gång

ons, 10/09/2014 - 11:28 -- Sabine Mickelsson

I takt med att löven gulnar är jag fortfarande lite ”hög” på den soliga sommaren och vackervädret i juli. Nu vet också jag hur det är att låta dagar komma och gå utan att jag uträttar så herrans mycket. Jag hade några härliga veckor alldeles intill stranden med mycket simma, sitta, båta och delta i sommarevenemang. En speciell båttur jag gjorde var den sex kilometer långa seglatsen med båten ”Storskär”. Den båt som ett gäng från Malax seglar med i Postrodden. Aldrig har jag förstått att en sådan båt är så rank! Men solen sken och sällskapet var av bästa sort. Vi kryssade och höll ordning på varifrån vinden kom. Vi tog tag i årorna på befallning och vi skrattade och skrattade. Så – nu kryssar jag av en sak jag aldrig gjort förr – att segla. 

Hus och Hem är vårt traditionsenliga tema i den första tidningen efter sommaren, med många intressanta artiklar och idéer. En av mina egna tidigare idéer är att gjuta i betong. När jag nu läser om Sofias cementskålar i tidningen påminns jag om den enda gåva jag önskade mig till morsdag en gång: en cementsäck. Den ligger säkert orörd någonstans i Karperö och det är rentav synd att gjutningen gick om innan jag ens hade börjat. 

Någon gång per år gör jag en nystart. Hösten är en sådan gång. Nystart med att satsa på motion och hälsa, strukturera och planera. Liksom bli mera ordentlig. Det blir lite av varje i höst. Intressanta projekt på Kustmedia, konserter och middagsbjudningar. Sådant som jag vet om just nu. Efter att barnen flyttat bort blir det också en höjdpunkt när de kommer hem. Tur hörni att det finns telefon! 

Plock från Genom Libbis Lins:

Hitsgänget bidrar till Malax ishall / KAJ bjuder på show / Dags för höstmys

Nästa tidning utkommer 15 oktober. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer

Tips i äppeltider

ons, 27/08/2014 - 10:15 -- Sabine Mickelsson

Nej. Det blir inget äppelmosrecept. Inget äppelkaks- eller äppelmustrecept för den delen heller. Vi gissar att du, kära läsare, har kokböckerna fulla av sådana recept, eller så hittar du dem lätt på nätet. Istället vill vi bjuda på vårt beprövade recept på en fruktflugefälla (du kanske kallar dem för bananflugor, blomflugor eller nåt annat, kärt barn har som bekant många namn).

Så här i äppelplockartider är det annars lätt hänt att man hittar en ny flugkoloni som bosatt sig i äppellådan där den står på bordet i väntan på syltkastrull, ugnsform eller saftmaja. Den här blandningen har fungerat fint här på kontoret, så vi hoppas du ska ha nytta av den!

Slut på semestertider

mån, 04/08/2014 - 09:29 -- Sabine Mickelsson

Nu är Kustmediagänget tillbaka på kontoret, så välkomna in med tips och idéer inför höstens tidningar! Kanske har ni några roliga sommarhistorier eller -bilder att dela med er av?

För sommar har vi haft och i skrivandets stund utlovas sommarens hetaste dag, väderleksprognosen säger +31. Enligt samma prognos lär värmen hålla i sig i åtminstone 10 dagar, så ni som (fortfarande) är lediga får passa på att njuta av solen. Snart nog kommer vintern och då får vi se tillbaks på sommaren och tänka att "nog var det ändå rätt otroligt att det var så varmt så länge".

Ha det gott så hörs vi snart igen! 10.9 utkommer höstens första KustNytt, fullmatad med allt som hänt sen sist.

Libbis ledare: ”Faar” bygden runt i sommar!

fre, 27/06/2014 - 10:26 -- Sabine Mickelsson

Det var häftigt det där – när söta Petra Marklund sträckte fram mikrofonen till Julia Maria Tomasdotter Bäck under allsång på Skansen i förrgår kväll. I närbild och i direktsändning. Under några sekunder såg jag Julias nittonåriga liv blixtra förbi och jag tänkte spricka av kärlek. Nu stod hon där, med solglasögonen i håret, bara så där jättevuxen och sjöng ett par rader från Eiffeltornet av Ted Gärdestad.

Jag har ett mycket speciellt minne som också kopplar Julia till allsången på Skansen. För nitton år sedan, på några veckor när, satt jag hemma och tittade på Lasse Berghagen, hans blåa kavaj och så han som alltid visade upp ett djur från Skansen-akvariet. Det var tisdagskväll och jag kände mig mera konstig än vanligt. Senare på kvällen for vi till BB och Julia föddes på natten. Samma veckas fredag var jag hemma igen. Satt i samma fåtölj och tittade på reprisen av programmet. Alltså precis samma sak, samma Berghagen och samma sånger. Det som gjorde skillnad den kvällen var att jag satt med Julia i famnen, hade henne utanför magen och hon var splitterny. 

I den här tidningen uppmärksammar vi flera jubilarer. Gratulerar från oss! Jag önskar alla er läsare fin lässtund och så önskar jag er vackert väder. Delta gärna i vår tävling. Ifjol hade vi en liknande i ByaNytt och det var roligt när så många ville delta. Den går ut på att ”faar ut och kör”, mäta eller räkna olika saker och på samma gång uppleva lite av våra egna byar. Varför inte cykla? Kustmedia avrundar för sommaruppehållet och kör igång igen i början av augusti. Tills dess, simma lugnt!

Plock från Genom Libbis Lins:

Ladukonstverk i Bergö / Midsommarströmmingar / Hög tid att trimma gräs

Nästa tidning utkommer 10 september. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer

Libbis ledare: Om olika slags styrkor

ons, 04/06/2014 - 11:45 -- Sabine Mickelsson

Jestas vad han är stark Fredrik Smulter i Malax! Ny världsmästare och med nytt världsrekord i bänkpress – fyrahundra kilogram. Han är den första människan i världen som nått drömgränsen fyrahundra kilograms lyft och det är stort. Gratulerar! Jag tycker om att Malax har utsett honom till ambassadör för kommunen som vi kunde läsa om i dagspressen. Fast han på ett sätt ser lite ”farlig och stor” ut vilar det något varmt och genuint över honom. Det är liksom inte så mycket krusidullande i hans personlighet. Som ambassadör för Malax ska han bland annat ingå i kommunens marknadsföring. Med både världsmästartitel och hederstiteln ska han representera kommunen vid tillställningar och föreläsa om motion och hälsa. 

Styrka som begrepp har olika innebörd. Styrka betyder också sådant som inte har med muskler att göra. Ni vet ordspråken om att ”alla kan ro när havet är lugnt” eller ”du vet inte hur stark du är innan att vara stark är det enda val du har”. På många plan känner jag mig stark men det betyder inte att jag också kan vara väldigt svag. Så det är både och... Tanterna Anna och Lisa som jag träffade, och skriver om längre fram i tidningen, bär på snart tvåhundraårig livsvisdom. Så mycket de upplevt och så få förunnat att i deras ålder ännu få leva lite till. En annan sorts styrka. 

Vi har trädgård och lantbruk som tema i den här tidningen så en del av innehållet kretsar kring det – eller ganska mycket vid närmare eftertanke. Nya bonden på Lillback gård är ett exempel. Ett val som också kräver både mod och styrka. Jag säger också välkommen till Hannele Luhtasela från Malax som, genom en bilddagbok, ska dela med sig av sitt liv i Marocko.

Plock från Genom Libbis Lins:

Sommarblommor / Här sker Swimrun / Godaste nässelsoppan

Nästa tidning utkommer 2 juli. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer

 

Libbis ledare: Var och en med sitt...

tis, 06/05/2014 - 15:39 -- Sabine Mickelsson

Bästa läsare, det är vår och det är mycket som händer, både i naturen och annars. Tanten i mig njuter av dagsljuset och Morsdag står för dörren. Kustmedia har många intressanta uppdrag och om några veckor blir det studentfest på hemmaplan. 

Fast jag inte annars är varken rosmönstrad eller spetsaktig till min personlighet har jag, precis som min mamma hade, en förkärlek för gamla linnen och spetslakan. Jag har samlat på mig en del, eller ganska mycket, och mest tycker jag om att äga dem. Njuter av att vända dem i mina händer och titta på de handvävda tygerna och de handvirkade spetsarna från förr i världen. Länge har jag tänkt mig ett linneskåp, ett vitrinskåp med glasdörrar som bara ska innehålla vita textilier. Ett sånt där som man fäster vit spets på hyllkanterna i. Ett sånt där skåp som både påminner om Madicken och om Barnen i Bullerbyn. 

Nu har jag ett sådant skåp. Vita lakan, vita virkade dukar gjorda av människor jag har speciella minnen av, handdukstäckare, gardiner, vita sängtäcken, näsdukar, broderat och mera vita lakan. Ögonfröjder om ni frågar mig. Nu ska skåpet bara stå där och se vackert ut. Det kommer att komma stunder då jag går igenom allt på nytt, viker om och möblerar. Syr nya dynvar eller gör gammaldags gardiner. Fast det egentligen känns så fel att sätta saxen i något som någon långt före mig har suttit och vävt eller virkat i alltför dåligt ljussken. Var och en med sitt...

Plock från Genom Libbis Lins:

Gör en fyr av egna blomkrukor / Legatokonsert / Kroppkakor i Örträsk

Nästa tidning utkommer 4 juni. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer

Hemgjort knäckebröd - världens bästa!

fre, 11/04/2014 - 10:30 -- Sabine Mickelsson

Fröknäcke

  • 3 1/2 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrö
  • 1/2 dl pumpafrö
  • 1 1/2 dl linfrö
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 6 dl vatten

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå från morgon till kväll. Bred ut smeten på plåtar. Grädda i 200 grader 20 minuter. Ta ut ur ugnen och sporra. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda ca 30 minuter.

Fler recept hittar du i KustNytt 3 som finns ute 9.4.

Libbis ledare - Skärp oss eller hur var det?

ons, 09/04/2014 - 16:05 -- Sabine Mickelsson

Det mesta jag gör under en arbetsdag är roligt och just därför blir balansen sisådär med hur mycket roligt jag kan hinna med. Jag kom på mig själv att tycka att dörren som öppnade sig automatiskt vid en affär i Malax var för långsam. Den öppnades liiite för långsamt när jag kom med tidningar under armen. Skärp dig Libbi, tänkte jag. Tala om i-landsproblem! Och just den händelsen fick mig att tänka på begreppet i-landsproblem. 

Om man slår upp ordet i Wikipedia står följande: ”I-landsproblem är ett informellt uttryck för vardagliga problem som är typiska för industrialiserade länder, med en antydan om att dessa problem är lindriga jämfört med problem i utvecklingsländer, som krig, svält, farsoter, analfabetism och fattigdom”. 

Precis. Jag har ett antal självupplevda exempel eller sådana som människor i min närhet serverat mig. Som  när det är jobbigt med konfekten bland dem som stiftat regeln att man måste äta upp en våning choklad innan man får börja på nästa lager... Det finns många exempel och vi skrattar gott åt när vi hör dem. Bra nog är i alla fall att vi märker när vi ”går för långt”. Som om vi, här, skulle ha orsak att klaga över något smått? Skärp oss! 

Bilar och båtar är vårt tema den här gången. Våren är snart på gång och ljuset har återvänt. Delta också gärna i vår fototävling på facebook. Vi har ny deltävling på gång med tema: Våren. I den första tävlingen var det ”bubblan” som fick flest röster. Läs mera om tävlingen inne i tidningen.

Plock från Genom Libbis Lins:

"Femölen" vid Charley's har pågått minst 20 år. Hittar du mig?

Nästa tidning utkommer 7 maj. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer.

Libbis ledare: Hur skulle det vara att segla?

ons, 12/03/2014 - 10:45 -- Sabine Mickelsson

Hej och välkommen till KustNytt med Resor & Fritid som tema! För mig betyder fritid känslan av att ha hunnit ikapp. Sen är det inte så stor skillnad vad jag gör när den känslan har infunnit sig. Jag tycker om att bara vara hemma och njuter när jag får välja vad jag ska göra. 

Mitt resmål inom åskådlig framtid är till Tammerfors i början av april. Per tåg med butiksglada väninnor, med musikalen Les Miserables som kvällsunderhållning och med hotellfrukost/hemfärd nästa dag. Det är inte ofta jag längtar bort. Men nu har jag faktiskt gjort det så de här dagarna av tillfälligt miljöombyte kommer att bli bra. 

En av mina ogjorda resor överlag är förresten det som Ann-Sofi Kaas och Leif Mannfolk gör. Jag har aldrig seglat med en segelbåt och har ingen aning om hur man hissar och revar segel. I motsats till Leif skulle jag klara mig utmärkt utan att själv vara kapten på båten och i likhet med Ann-Sofi kan jag inte säga vad jag skulle tycka om semesterformen eftersom jag aldrig prövat. Återstår att se om en seglats förverkligas. 

Vintern, eller som det nu blev i år... håller på att övergå i vår. Skönt. Vid skäristugan i Malax kan jag börja räfsa löv precis när jag vill. Det ska jag snart också börja göra. Må riktigt bra bästa läsare! Nästa gång har vi Bilar & Båtar som tema.

Plock från Genom Libbis Lins:

Matmarknad i Korsnäs / Samtalsgruppens 20-årstårta / Malax damkör

Nästa tidning utkommer 9 april. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer.

Libbis ledare: Ett tema rätt i tiden

ons, 12/02/2014 - 09:24 -- Sabine Mickelsson

Välkommen i vårt sällskap bästa läsare! I årets första KustNytt har vi temat hälsa och välmående. Tidningens tema ligger rätt i tiden. Aldrig tidigare har väl det personliga välbefinnandet lyfts fram så mycket som nu. Ibland föds det man tror är helt nya diagnoser. Men jag tror att det i många fall handlar om symptom som existerat förr men som hetat något annat eller som man inte ”brytt sig om” att definiera. Det får mig att tänka på en speciell historia ur mitt liv. 

Jag besökte akuten en gång i jättevuxen ålder och upplyste sköterskan om att jag inte har någon journal, för jag har inte varit intagen på sjukhus. Döm om min förvåning när hon efter en stund kom med en nött papperspärm med mitt namn på. Jag hade varit intagen på sjukhus när jag var tre månader gammal och orsaken var att jag hade brutit armen. 

Det hade jag aldrig hört talas om och eftersom det här var medan min mamma ännu levde frågade jag henne. ”Tja”, sa hon. ”Nu minns jag inte så noga. Det var ju så mycket den där tiden, vi byggde ju huset och... men om det står i pappren så hade du nog brutit armen...” 

Som vi skrattade åt det här. Det är klart att det inte var avsaknad av kärlek som gjorde att hon glömt. Men på 1960-talet hände det säkert både ett och annat som både fallit i glömska och som kanske inte betraktades som hela världen... 

Plock från Genom Libbis Lins:

Trettondagssupé / fastlagsbulle-lyx/ Övermalax uf:s 100-årshistorik 

Nästa tidning utkommer 12 mars. Sköt om Er tills dess.

Vill Du läsa hela tidningen? Prenumerera eller köp som lösnummer.

Julstädning och januarisnö

fre, 10/01/2014 - 13:54 -- Sabine Mickelsson

Det börjar bli dags att städa bort glitter och ljusstakar här på kontoret, men den här vackra blomman som vi fick i julgåva - den låter minsann vi stå kvar på kaffebordet! Stort tack för alla julklappar, hälsningar och kort som trillade in i december. I skrivandet stund verkar det också som att vintern äntligen är här med pudersnö och vackert ljus, så vi passar på att önska en riktigt trevlig helg innan vi kastar oss ut i nysnön!

Nytt år - nya projekt

tis, 07/01/2014 - 14:48 -- Sabine Mickelsson

Nu har vi januari igen, den tid på året när man har färska nyårslöften att ta itu med och när man längtar efter ljus. För visst längtar man, särskilt en så här mörk och varm vinter. Här på Kustmedia har vi haft julledigt, men nu är vi tillbaks på jobb. Lite dåligt väder hindrar inte oss, särskilt inte nu när vi har nya, roliga projekt på gång och årets första KustNytt att pyssla med. Fast visst längtar vi också lite efter snön - titta bara hur det såg ut för nåt år sen när en av kustmedianerna fotade det vackra vintervädret!